Bugun...
Reklam


Her 68 çocuktan biri “Otizmli”
Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, “ Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak biliniyor

Her 68 çocuktan biri “Otizmli”
+ -

Her 68 çocuktan biri “Otizmli”

 

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, “ Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak biliniyor. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

Otizm, çocukların sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu.  Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkıyor. Genetik yatkınlık ve beynin işleyişinin ve yapısının etkilenmesi sonucu ortaya çıktığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör;  “Otizmin görülme sıklığı hızla artmaktadır. 1985 yılında her 2500 çocuktan birine konan otizm tanısı, 2009 yılında 110, 2012 yılında ise 88 doğumda bir iken, günümüzde doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Bununla birlikte, otizmli bireyler için gereken yapılırsa yaşam kalitesi açısından yüksek oranda geliştirebildiği gözlenmektedir. Diğer yandan bugüne kadar ihmal edilmiş yetişkin kimsesiz veya bakıma muhtaç otizmli bireylere gerekli olan bakım hizmetlerinin bugünkü olumsuz koşullardan kurtulup daha insani şartlara ulaşması da ilk hedeflerimiz arasındadır. Nisan ayı boyunca yapılacak farkındalık çalışmaları, binlerce hayatı hatta bugün doğmamış otizmli gelecek nesillerin süreçlerini hazırlamak için oldukça önemli bir yer tutmaktadır” dedi.(CA/BK-OK)

 



Bu haber 674 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI