Sivas Katliamı’nın 22. Yıl Dönümünde Hüzünlü Anma
Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 22. yıl dönümünde katledilenleri anmak için belediye konferans salonunda şiirli anma etkinliği düzenledi.

Sivas Katliamı’nın 22. Yıl Dönümünde Hüzünlü Anma


Sivas Katliamı’nın 22. Yıl Dönümünde Hüzünlü Anma

Çiğli Belediyesi, 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 22. yıl dönümünde katledilenleri anmak için belediye konferans salonunda şiirli anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe İzmirli şairlerin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

2 Temmuz 1993 yılında Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında, kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü Sivas olaylarının 22.'inci yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan anma programı Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve belediye çalışanlarının Sivas şehitlerini anma köşesine karanfil bırakmasıyla başladı.

Akşam saatlerinde Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda Yunus Bekir Yurdakul moderatörlüğünde düzenlenen anma etkinliğine: Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, İzmir CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, Çiğli CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Ural ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çiğli CHP Gençlik Kolları İlçe Yönetimi ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Ulvi Tanrıverdi tarafından hazırlanan Sivas Katliamı sinevizyon gösterisi izlendi. Hüseyin Yurttaş, Hüseyin Peker, Halim Yazıcı ve Hidayet Karakuş, katliam gününe ait yaşananları, bizzat yaşadıkları gerçekleri konuklarla paylaştılar. İzmirli şair ve sanatçılar eşliğinde şiirler, şarkılarla dolu geçen gecede Sivas’ta yitirilen tüm devrim şehitlerinin hunharca katledilmesi kınandı, hesabının sorulacağı vurgulandı.

Şair ve sanatçıların şiir ve şarkılarıyla renklenen geceye şairler: Aslıhan Tüylüoğlu, Aydın Uysal, Çetin Akgül, Alim Yazıcı, Hidayet Karakuş, Hüseyin Peker, Hüseyin Yurttaş ile sanatçılar: Ercan Güner, Özge Sönmez, Seval Arslan, Vedat Araz, Engin Kaygısız, Yeliz Kaygısız ve Grup Anahita katıldı. Grup Anahita’nın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle devam eden program Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın bütün şair ve sanatçılara teşekkür belgesi vermesi ve çiçek takdimiyle son buldu.

Başkan Arslan: “İnsanlık Zaman Aşımına Uğramayacaktır”

İnsanlık tarihinin yüzkarası olaylarından biri olan Madımak katliamının, insanlığa, ortak yaşama kültürüne, aydınlığa karşı yapılmış bir katliam olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “İnsanlık var oldukça lanetleyeceğimiz bir katliamdır bu. Hala bu katliamın arkasındaki zihniyet ortaya çıkarılamamıştır. Biliyorum ki hepimiz için bu katliam asla iyileşmeyecek bir yaradır. Göz göre göre 37 canımız bu uğurda, devletin ihmalleri doğrultusunda can vermiştir. Sazla, sözle ve semahla bir araya gelmiş sanatçılarımıza ve fikir insanlarımıza yapılan bu saldırı, sadece bir grup gözü dönmüş gericinin yapmış olduğu bir saldırı değil çok daha kapsamlı bir saldırıdır. Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizde bıraktığı derin yaranın vicdanlarımızda kapanmadığını görüyoruz. Çağdaş yaşamda bu tarz olayların yeri yoktur. Son olarak şunu söylemek isterim, insanlık zaman aşımına uğramayacaktır. Kahrolsun insanları diri diri yakanlar. Katillerden mutlaka hesap sorulacaktır. Türkiye daha fazla bu utançla yaşayamaz. Tüm insanlar kardeştir, halklar kardeştir. Bu vahim olayda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.


Tarih: 03.07.2015 15:06
Kaynak: Çiğli Belediyesi

Editör: [email protected]